Proefwerk ICT

Peter van Osch

Soms in je leven kom je mensen tegen waarmee je graag verder wil bouwen aan jouw ideeën. Het is natuurlijk leuk als je dezelfde passie en humor deelt met iemand en bovendien dezelfde kijk hebt op het (zakelijk) leven.

Laat ik mij even voorstellen. Mijn naam is Peter van Osch en ik ben ruim 25 jaar actief in de ICT-wereld. Een wereld die in tegenstelling tot vele mensen denken nooit saai is en waarin de ontwikkelingen razend snel gaan. Wie had er 30 jaar geleden ooit van Internet gehoord en 5 jaar geleden van de Cloud ? Ontwikkelingen die grote invloed hebben op ons dagelijks leven, of men nu wel of niet werkzaam is in het bedrijfsleven.

Als jurist en inkoper ben ik betrokken geweest bij grote ICT-projecten waarbij veel belangen op het spel stonden. Als jurist heb ik zowel voor leveranciers als klanten gewerkt en als inkoper heb ik leveranciers van ICT goed leren kennen.

Voor mij is het altijd belangrijk geweest dat mensen na onderhandelingen weer tevreden naar huis reden, ook al kreeg niet ieder zijn zin. Waarschijnlijk ben ik daarom ooit jurist geworden, ik kan niet tegen onrechtvaardigheid. Deze onrechtvaardigheid ligt altijd op de loer als partijen die rond de tafel zitten niet aan elkaar gewaagd zijn. Natuurlijk kan een onderhandeling gezien worden als een spel, maar het is wel een heel serieus spel met eigen spelregels.

Ik kan wel stellen dat onderhandelen mijn passie is. Ik hou erg van het spel en omdat wij allemaal mensen zijn, is het meer dan interessant te bezien hoe het spel wordt gespeeld. En… ook bij onderhandelen kan

gelukkig gezegd worden: “eerlijkheid duurt het langst”.

Na vele jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, wil ik graag mijn kennis en ervaring ten dienste stellen van scholen. Door scholen te helpen bij inkoop kan een inkoopresultaat worden bereikt dat kan wedijveren met hetgeen er in het bedrijfsleven wordt bereikt. Ik denk dan onder meer aan het verkrijgen en houden van regie op het inkoopproces en het eenduidig vastleggen van de resultaten in heldere overeenkomsten.

Op mijn weg heb ik vele mensen ontmoet. Met Rob Venema heb ik iemand ontmoet die dezelfde kijk heeft op inkoop. Wij komen vanuit geheel verschillende disciplines elkaar tegen op het gebied van inkoop. Rob vanuit een technische invalshoek en ik vanuit een juridische invalshoek. Derhalve is de som van onze aandachtsgebieden (techniek, juridisch en inkoop) 3.

Ik hoop dan ook dat het enthousiasme van Rob en ondergetekende voor inkoop onze klanten in het onderwijs zal raken. Gezien de toenemende rol en belang van ICT in het onderwijs ben ik ervan overtuigd dat ons model van “slimme inkoop” zijn waarde zal bewijzen.

Aan de slag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *