Proefwerk ICT

Ontdekkingsreis

Mark Schoenmakers

Tof om met Rob, met wie ik al bijna 20 jaar bevriend ben, nu ook zakelijk aan de slag te gaan. Fijn om het plezier wat de vriendschap ons brengt door te trekken naar een plezierige werkrelatie.

Wie ben ik: Mark Schoenmakers, getrouwd met Estelle. Al meer dan 25 jaar met veel plezier actief in technische functies, waarvan ruim 20 jaar in de ICT. Als persoon ben ik breed geïnteresseerd. In probleemsituaties helpen mijn analytisch vermogen en creativiteit bij het vinden van een gedegen oplossing, waar nodig buiten de geijkte kaders. Innovatief waar nodig en duurzaam met oog voor het behoud van wat goed is.

Als kind was ik al gefascineerd door techniek. Het waren toen nog vooral oude wekkers en klokken die tot het laatste tandwieltje uit elkaar gingen. En op enig moment konden ze ook weer in elkaar en deden ze het zelfs ook nog.

De fascinatie met techniek bleef, na een elektronica studie rolde ik de ICT in, waar ik in de groot-zakelijke markt verschillende rollen heb vervuld; van technisch ontwerp tot kwaliteitsmanagement tot teammanagement.

Na ruim twintig jaar op deze manier aan techniek te hebben gewerkt ontstond een aantal jaren geleden de behoefte om hiernaast ook praktischer bezig te zijn en tijd en ruimte te geven aan een andere droom: op een ambachtelijke manier met hout aan de slag gaan. Om hiervoor voldoende ruimte voor ontwikkeling te creëren heb ik, na het volgen van de nodige opleidingen, mijn kantoorbaan opgezegd om een tijdlang fulltime als meubelmaker te werken. Ik werk nu als zelfstandig meubelmaker vanuit mijn werkplaats te Breda: dit snijdt hout. Hier werk ik met veel plezier aan het ontwerpen en realiseren van houten meubels.

Mezelf opnieuw ontdekken, opleiden en continu in ontwikkeling blijven, bracht mij een nieuwe kijk op onderwijs. En daar kruiste Rob en mijn weg elkaar weer en maken we ons sterk voor onderwijs en ICT. Het maken en onderhouden van heldere en eenduidige afspraken met interne en externe leveranciers waren een vanzelfsprekend onderdeel van mijn vorige functies binnen het bedrijfsleven. Mooi om deze ervaring nu te kunnen inzetten voor het onderwijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *