Proefwerk ICT

Regie op digitale ontwikkelingen

Naast visie en beleid is goede inkoop een belangrijke voorwaarde om regie te houden op het digitale veranderproces in het onderwijs. Inkoop van ICT vergt specifieke kennis. Niet alleen kennis van ICT oplossingen, maar ook kennis op het gebied van leverancierskeuze, onderhandelen en contractering. Door het inzetten van slimme inkoop houdt de school de regie op het maken van de juiste keuzes en wordt voorkomen dat niet teveel wordt betaald voor bovenbedoeld veranderproces.

Scholen hebben visie op het onderwijs in de toekomst. Voor het realiseren van doelen voeren scholen beleid op diverse gebieden waaronder ICT. Door visie en beleid te versterken met slimme inkoop houden scholen de regie op de digitalisering in het onderwijs!

Slimme Inkoop ICT ontzorgt

Optimale prijs/kwaliteit
Grip op kosten
Transparante Governance
Efficiƫnte contractvorming
Evenwichtige voorwaarden

Inkoop op het juiste niveau: decentraal

Maximale invloed
Geen tussenkomst derde
Hoge mate van flexibiliteit
Direct aanspreken leveranciers

Slimme Inkoop ICT is het resultaat van een stukje krachtenbundeling van mij en Peter van Osch, naast een vriend een toonaangevend jurist (Mr. P.J.M. van Osch) op het gebied van inkoop ICT. Samen hebben we een modelaanpak vormgegeven voor het in goede banen leiden van de digitalisering in de turbulente wereld van het onderwijs.(Klik op een sheet om de presentatie in alle rust te kunnen bekijken)